Her er jeres kickoff-guide til Folkemødet

 
HH

I dag lyder startskuddet for jeres forberedelser til Folkemødet 2024. Hvis I skal deltage, står I nu over for et kompliceret planlægnings-puslespil. Det er et stort arbejde at få alle idéer gjort til virkelighed – så stort at der faktisk ikke er så lang tid til juni 2024. Det er i hvert fald ikke for tidligt at gå i gang.

Her er 7 pointer, som I kan bruge i jeres refleksion og planlægning:

1.     Start med at overveje, hvorfor I egentlig er med på Folkemødet. Er det for at sætte nogle væsentlige temaer på den politiske agenda? Er deltagelsen et led i jeres branding? Eller er I mest af alt i Allinge for at dyrke netværk? Selv om svaret måske ikke er entydigt, er det vigtigt, at I tager diskussionen og bliver helt skarpe på, hvad jeres formål primært er.

2.     Skal I have jeres eget telt eller endda egen scene? Hvis I har jeres eget telt, har I en base og et hjemsted for jeres debatter. I kan invitere Folkemøde-deltagere og stakeholders på besøg i teltet, og I kan bruge teltet/scenen i jeres branding. Men hvis I først og fremmest er med på Folkemødet for at møde mennesker, kan teltet være en ulempe. I vil være tvunget til at holde teltet bemandet, og der er rigtig megen praktik forbundet med at have et telt. Derfor: Hvis I er i Allinge med en lille delegation og helst vil netværke og lade jer inspirere, så er det næppe en god idé at bruge ressourcer på at have et telt.

3.     Hold fokus. Og pas godt på jeres talspersoner. I organisationer støder man ind imellem på det argument, at det ser godt ud over for medlemmerne, at formanden deltager i mindst 16-17 events over tre dage. Men det er ikke lig med optimal varetagelse af medlemmernes interesser, at I skyder på alt, hvad der rører sig. Vælg hellere 2 eller max 3 temaer, som I engagerer jer i. Disse temaer kan I så give fuld opmærksomhed før, under og efter Folkemødet. Sørg for at lægge luft ind i jeres talspersoners programmer. Giv dem tid at blive hængende til smalltalk efter debatterne. Og giv dem pusterum, hvor de kan gå rundt på Folkemødet og dyrke tilfældige møder. Eller måske bare sidde på en klippe og kigge ud over Østersøen.

Jeres events og debatter kan blive endnu mere levende og få endnu mere kant, hvis I inviterer folk med fra helt andre brancher end jeres egen. Folk der har et helt andet blik på jeres mærkesager, end I selv har

4.     Find nye venner. Hvis I har en tendens til (næsten) altid at tale med stakeholders fra jeres egen verden, er I ikke alene. Det gør de fleste. Men måske kan jeres events og debatter blive endnu mere levende og få endnu mere kant, hvis I inviterer folk med fra helt andre brancher end jeres egen. Folk der har et helt andet blik på jeres mærkesager, end I selv har.

5.     Vær opmærksom på hvilke temaer der kan forventes at blive de største på 2024-Folkemødet. Klima, sundhed og unge er blandt de hovedtemaer, der har fyldt mest de seneste år. Hvis I vil lægge op til debat om det samme tema som alle andre, bør I sørge for at etablere en original vinkel på det. Ellers kan I få problemer med at tiltrække deltagere og publikum.

6.     Det er cool at være åben og inkluderende på Folkemødet. Aftenfester og andre sociale arrangementer for invites only er imod Folkemødets ånd og bidrager til opfattelsen af, at Folkemødet er en lukket fest for eliten. Folkemødet er Folkemødet – ikke en bornholmsk forlægning af et privat københavnsk hipster-bureau-party med dørmænd og deltagerliste. Fælles oplevelser for alle med musik og fodbold på storskærm er 2024-cool. Hvis I holder et socialt arrangement om aftenen, er der selvfølgelig næppe plads til 30.000 mennesker på en gang. Men giv i det mindste alle mulighed for at tilmelde sig, fx efter først-til-mølle-princippet.

7.     Har I transport og indkvartering på plads? Hvis det ikke er tilfældet, må I hellere komme i gang med at booke. Bornholmslinjen åbnede allerede i august for salget af færgebilletter til afgange i 2024, og de attraktive tider bliver hurtigt udsolgt. Indkvartering kan være en stor udfordring, men hvis I ikke nødvendigvis vil bo i gå-afstand fra Folkemøde-området, er der gode muligheder. Også til en ok pris. Jeg har lige været i kontakt med et af de store udlejningsbureauer, og de har på nuværende tidspunkt over 50 ledige feriehuse og -lejligheder på Bornholm i Folkemøde-ugen til max. 8.000 kr. for syv døgn. I 2023 kunne man også overnatte billigt på Folkecamp (tæt ved selve Folkemøde-området) og Camp Ung Agenda (i cykelafstand fra Allinge).

Hvis I vil have yderligere rådgivning eller anden Folkemøde-bistand, så giv gerne lyd på 21 26 56 98 eller claus@renommekommunikation.dk. Hvis I giver kaffe, er det første møde gratis.

Læs mere her:

https://www.renommekommunikation.dk/events